Pracovník v gastronómii, pracovníčka v gastronómii 6488 H

Dĺžka štúdia: 3 roky

Doklad o vzdelaní: výučný list

Pracovné uplatnenie absolventa: v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania. Príprava je zameraná predovšetkým  na prácu kuchára a čašníka.

V rámci odborného výcviku žiaci získavajú praktické zručnosti na úsekoch prípravy pokrmov, obsluhy hostí. Veľký dôraz sa kladie na rozvoj osobnosti žiaka, komunikatívnosť, na vystupovanie v spoločnosti, na formovanie ich osobnostných a profesionálnych vlastností, postojov a hodnotovej orientácie.

Absolvent učebného odboru pracovník v gastronómii, pracovníčka v gastronómii je kvalifikovaným pracovníkom schopným samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania, ako pracovník v stravovacích zariadeniach poskytujúcich rýchle formy stravovania (fastfood). Je schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov spoločného stravovania.

Má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu a dosiahnuť úroveň vzdelania úplné stredné odborné vzdelanie.


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31