OV cukrár - cukrárska výroba

Cukrárska výroba je súčasťou odborného výcviku učebného odboru cukrár. Odborná príprava žiakov prebieha v priestoroch, ktoré sa nachádzajú v Púchove priamo v areáli Strednej odbornej školy obchodu a služieb,  budova C na prízemí, v dvoch odborných učebniach.

Odborné a profesionálne vybavenie umožňuje kvalifikovanú prípravu študentov na ich budúce povolanie cukrár.  Žiaci pripravujú cukrárske výrobky pod vedením MOV Mgr. Jozefíny Zaukolcovej a Bc. Kataríny Lipovskej. Pripravené výrobky sa následne predávajú v školskej cukrárni Akadémia. Súčasťou cukrárskej výroby je aj príprava výrobkov priamo na objednávky podľa špeciálnych požiadaviek zákazníka, klasické zákusky, dezerty a torty ku rôznym príležitostiam.

Počas odbornej prípravy majú žiaci možnosť zúčastňovať sa rôznych súťaží organizovaných v rámci celého Slovenska. V priebehu  celého roka pripravujeme aj sezónne výrobky ( Vianoce, Valentín, Veľká noc, MDD,...) Snažíme sa ísť s dobou a aktualizujeme sortiment výrobkov na spestrenie špeciálnymi výrobkami, ako sú výrobky z belgickej čokolády, francúzske maccarons či rôzne druhy moderných smotanových a čokoládových dezertov. Všetky výrobky sú pripravované z kvalitných surovín.

Majsterky  sa so žiakmi  zúčastňujú aj prezentačných akcií na zviditeľnenie SOŠOS Púchov.

V spolupráci s asociáciou SZKC  sú spoluorganizátormi niektorých gastronomických súťaží ako je Najkrajšia torta Slovenska, ktorá sa každoročne koná v Divadle Púchov.

Prijímanie objednávok na zákusky výhradne osobne v cukrárskej výrobni budova C alebo telefonicky na čísle 042 4631360 (sekretariát).

Pod vedením majstrov odborného výcviku:

Mgr. Jozefína Zaukolcová - odbor cukrár

Bc. Katarína Lipovská - odbor cukrár

 

Počas školských prázdnin je prevádzka zatvorená.


Fotogaléria

Mapa

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Marec 2036 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31