OV cukrár - cukrárska výroba
Cukrárska výroba je súčasťou odborného výcviku učebného odboru cukrár. Odborná príprava žiakov prebieha v priestoroch, ktoré sa nachádzajú v Púchove priamo v areáli Strednej odbornej školy obchodu a služieb, budova C na prízemí, v dvoch odborných učebniach.
Odborné a profesionálne vybavenie umožňuje kvalifikovanú prípravu študentov na ich budúce povolanie cukrár. Žiaci pripravujú cukrárske výrobky pod vedením MOV Mgr. Jozefíny Zaukolcovej a Bc. Kataríny Lipovskej. Pripravené výrobky sa následne predávajú v školskej cukrárni Akadémia. Súčasťou cukrárskej výroby je aj príprava výrobkov priamo na objednávky podľa špeciálnych požiadaviek zákazníka, klasické zákusky, dezerty a torty ku rôznym príležitostiam.
Počas odbornej prípravy majú žiaci možnosť zúčastňovať sa rôznych súťaží organizovaných v rámci celého Slovenska. V priebehu celého roka pripravujeme aj sezónne výrobky ( Vianoce, Valentín, Veľká noc, MDD,...) Snažíme sa ísť s dobou a aktualizujeme sortiment výrobkov na spestrenie špeciálnymi výrobkami, ako sú výrobky z belgickej čokolády, francúzske maccarons či rôzne druhy moderných smotanových a čokoládových dezertov. Všetky výrobky sú pripravované z kvalitných surovín.
Majsterky sa so žiakmi zúčastňujú aj prezentačných akcií na zviditeľnenie SOŠOS Púchov.
V spolupráci s asociáciou SZKC sú spoluorganizátormi niektorých gastronomických súťaží ako je Najkrajšia torta Slovenska, ktorá sa každoročne koná v Divadle Púchov.
Prijímanie objednávok na zákusky výhradne osobne v cukrárskej výrobni budova C alebo telefonicky na čísle 042 4631360 (sekretariát).
Pod vedením majstrov odborného výcviku:
Mgr. Jozefína Zaukolcová - odbor cukrár
Bc. Katarína Lipovská - odbor cukrár
Počas školských prázdnin je prevádzka zatvorená.