Žilinská gastronomická jeseň
Dňa 8. novembra 2019 sa konal v Hoteli SLOVAKIA v Žiline VIII. Gastronomickej súťaže pod názvom Žilinská gastronomická jeseň.
Súťažilo sa v dvoch kategóriách
- kuchár varenie naživo
- studená kuchyňa - kuchár a cukrár,
- súťaž v pečení chleba
Našu školu reprezentovali žiačky tretieho ročníky odbor cukrár / kuchár Karin Juhaniaková a Veronika Fuková III. pripravovali 3 individuálne tanierové dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie) s prvkami modernej gastronómie. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu a 1 miesto v súťaži cukrárov. Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová
Názvy dezertov
- Smotanovo maracujový krém, maracujovo pomarančová glazúra, profiterols, pomarančový ganache, pomarančový mouse,
- opražené orechy s presladeným ovocím, citrónovo marhuľové želé, medovo kakaový chips , mliečna čokoláda, čučoriedky, jedlé kvety
- Hruškovo smotanová pena s hruškovo citrónovou glazúrou, nugátová haluška s čokoládou, horká čokoláda, čokoládová a hrušková omáčka so smotanou, mandľový macarons s kokosovým ganache, pistácie izomalt, červené ríbezle, piškótová špongia, hruškový chips
- Malinovo smotanová náplň s glazúrou ruby, želé liči s ružami, jogurtové parfé s medom a sušienkou, jahodová omáčka, jablkovo jahodová salsa, limetková bábovka , snehové pečivo čokoláda ruby, biela čokoláda, maliny, jedlé kvety
-
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová