Žilinská gastronomická jeseň

Dňa  8. novembra 2019 sa konal v Hoteli SLOVAKIA v Žiline  VIII. Gastronomickej súťaže pod názvom Žilinská gastronomická jeseň.

Súťažilo sa v dvoch kategóriách

-          kuchár varenie naživo

-          studená kuchyňa - kuchár  a cukrár,

-          súťaž v pečení chleba 

Našu školu reprezentovali žiačky tretieho ročníky odbor cukrár / kuchár Karin Juhaniaková a Veronika Fuková III. pripravovali 3 individuálne tanierové dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie) s prvkami modernej gastronómie. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu a 1 miesto v súťaži cukrárov. Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová

 

Názvy dezertov

-          Smotanovo maracujový krém, maracujovo pomarančová glazúra, profiterols, pomarančový ganache, pomarančový mouse,

  • opražené orechy s presladeným ovocím, citrónovo marhuľové želé, medovo kakaový chips , mliečna čokoláda, čučoriedky, jedlé kvety

 

-          Hruškovo smotanová  pena s hruškovo citrónovou glazúrou, nugátová haluška s čokoládou, horká čokoláda, čokoládová a hrušková  omáčka so smotanou, mandľový macarons s kokosovým ganache, pistácie  izomalt, červené ríbezle, piškótová špongia, hruškový chips

 

-          Malinovo smotanová náplň s glazúrou ruby,  želé liči s ružami, jogurtové parfé s medom a sušienkou, jahodová omáčka, jablkovo jahodová salsa, limetková bábovka , snehové pečivo čokoláda ruby, biela čokoláda, maliny, jedlé kvety

 

-           

Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2033 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31