Žilinská gastronomická jeseň
V priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline sa dňa 24.10.2024 konala Žilinská gastronomická jeseň.
Súťažilo sa v dvoch kategóriách
- kuchár varenie naživo
- studená kuchyňa - kuchár a cukrár,
- súťaž v pečení chleba
Našu školu reprezentovali žiačky 3. ročníka odboru cukrár Katarína Kalniková a Terézia Šušková z III.B. Pripravovali 3 individuálne tanierové dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie) s prvkami modernej gastronómie. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu a 1. miesto v súťaži cukrárov. Blahoželáme.
Tri rôzne tanierové dezerty pre 1 osobu :
- Smotanovo hruškový mouse s jablkami, slivkami a škoricou, hruškové želé, kakaová sušienka, gaštanový krém, mandľové macarons s pistáciami, maracujová omáčka, jablkový chips, krehká ozdoba z liateho cesta, jedlé zlato
- Nugátový a mangový mouse s orieškami, mangové želé, physalis, čokoládová glazúra, biela čokoláda, nugátová poleva, cukrárska piškóta, jedlé striebro, jedlé kvety, jedlá špongia
- Višňový mouse v bielkovom Meringue, višňové želé s kardamónom, krehká sušienka, mliečna čokoláda jahodová omáčka, snehové pečivo, malinové marshmellow malinové, lyofilizované ovocie, sušené kvety, mandľová macarons s malinovou ganache, oblátková ozdoba, čerstvé ovocie
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová