Žilinská gastronomická jeseň

V priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline sa dňa 24.10.2024 konala Žilinská gastronomická jeseň. 

Súťažilo sa v dvoch kategóriách

-        kuchár varenie naživo

-        studená kuchyňa - kuchár  a cukrár,

-        súťaž v pečení chleba 

Našu školu reprezentovali žiačky 3. ročníka odboru cukrár Katarína Kalniková a Terézia Šušková z III.B. Pripravovali 3 individuálne tanierové dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie) s prvkami modernej gastronómie. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu a 1. miesto v súťaži cukrárov. Blahoželáme.

Tri  rôzne tanierové dezerty pre 1 osobu :

 -        Smotanovo hruškový mouse s jablkami, slivkami a škoricou,  hruškové želé, kakaová sušienka, gaštanový krém, mandľové macarons s pistáciami, maracujová omáčka, jablkový chips, krehká ozdoba z liateho cesta, jedlé zlato

 -        Nugátový a mangový mouse s orieškami, mangové želé, physalis, čokoládová glazúra, biela čokoláda, nugátová  poleva, cukrárska piškóta, jedlé striebro, jedlé kvety, jedlá špongia 

 -        Višňový mouse v bielkovom Meringue, višňové  želé s kardamónom, krehká sušienka, mliečna čokoláda jahodová omáčka,   snehové pečivo, malinové marshmellow malinové,  lyofilizované ovocie, sušené kvety, mandľová macarons s malinovou ganache, oblátková ozdoba, čerstvé ovocie 

Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Marec 2029 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31