Úspech našich cukrárok
Banskobystrický – Memoriál Jána Michnu – Gastro Cup 2022 sa konal 18. marca 2022 v hoteli Národný dom v Banskej Bystrici. Súťaž bola určená pre žiakov stredných odborných škôl, hotelových akadémií a odborných učilíšť, rozdelená pre juniorov a seniorov.
V súťaži poézia v gastronómii odbor cukrár našu školu reprezentovali dve žiačky I.SB Annamária Kuchtová a Lucia Kardošová. Pripravovali misu dezertov Petit fours s modernými prvkami gastronómie. Súťažná práca žiačok bola ocenená zlatou medailou v kategórii cukrár junior.
C/2 – 1 misa pre 5 osôb – 4 druhy so sladkým pečivom, čokoládové, petit fours alebo friandises
(6 -14g) –po 1ks pre každého
- Krehké pečivo s vanilkovým ganache, mandľovým marcipánom a sušenými figami, isomalt
- Macarons s pomarančovým ganache, horkou čokoládou a citrusovým želé, bielková glazúra
- Meringue s čerešňovým ganache a čokoládou ruby, čučoriedka
- Čokoládové brownies s pistáciami a karamelovým ganache, kakaovým nibs
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová
Fotogaléria
![](https://www.sosospu.sk/buxus/images/cache/photo_thumb_96_72/fotogaleria/fotogalerie/skolsky_rok_2021_2022/uspech_nasich_cukrarok_1/3_Poezia_v_gastronomii_2022.jpg)
![](https://www.sosospu.sk/buxus/images/cache/photo_thumb_96_72/fotogaleria/fotogalerie/skolsky_rok_2021_2022/uspech_nasich_cukrarok_1/18_Poezia_v_gastronomii_2022.jpg)