Trenčiansky pivný someliér 2016

Odbor čašník

Súťaž 4. ročník  Trenčiansky pivný someliér sa konala dňa 17.3.2016 v Trenčíne. Organizátorom súťaže bola SOŠOS Trenčín v spolupráci s Pivovarom Urpiner – Banská Bystrica. Súťaž bola pripravená v priestoroch školskej prevádzky Gastrocentrum v príjemnej atmosfére.

Našu školu reprezentovali žiaci III.B  Lýdia Štefinová a I.B Matej Toman. Pripravovala ich  MOV Bc. Anna Ciesarová.  Súťaže sa zúčastnilo celkovo 14 súťažiacich zo 7 škôl. Súťaž  je organizovaná pre študentov gastronomických odborov vo vedomostiach o pive a pivovarníctve s praktikou ukážkou prípravy miešaného nápoja, čapovania piva.  Naši žiaci sa v tejto súťaži neumiestnili na prvých troch miesta. V písomnej časti pri vypracovaní testu stratili cenné body, ktoré sa im kvalitnou prípravou nápojov už nedali nahradiť. Ich nápoje sa vyznačovali kreativitou, nie len vzhľadovo a chuťovo, ale aj originálnou prípravou.

V tretej časti  súťaže žiak I. B triedy Matej Toman bol jedným zo štyroch súťažiacich, ktorým sa podarilo rezanie piva. Žiaci k celkovej príprave a reprezentácii školy pristupovali veľmi zodpovedne a svedomito. Veríme, že v budúcom roku ak sa súťaž bude pripravovať, máme nádej na umiestnenie v oceňovaných miestach.

 

Odbor kuchár

Na súťaži 4. ročník  Trenčiansky pivný someliér -  v odbore kuchár našu školu reprezentoval žiak III. D Marek Mojto.  Pripravovala ho  majsterka OV PaedDr. Jana Mikulová.  Súťaže sa zúčastnilo celkovo 11 súťažiacich zo 7 škôl. Súťaž  je organizovaná pre študentov gastronomických odborov vo vedomostiach o pive a pivovarníctve. Súťaž bola rozdelená na dve časti. Prvá časť bol test o vedomostiach o pive. Druhá časť – praktická príprava pokrmu. Odbor kuchár pripravoval vlastnú kalkuláciu  s použitím piva v jedle. Náš žiak pripravoval ,,Bažantie prsia marinované v tmavom pive s pikantným brusnicovo-pivovým chutney, pyré z koreňovej zeleniny a prílohu quinou.“ Jeho  jedlo bolo kreatívne s použitím tmavého piva a  netradičnej prílohy – quinoi. V písomnej časti pri vypracovaní testu stratil cenné body, ktoré sa mu v praktickej časti pri príprave jedla už nedali nahradiť. K príprave a reprezentácii školy žiak pristupoval zodpovedne a svedomito. Podľa jeho vyjadrenia na súťaži nazberal ďalšie nové vedomosti a skúsenosti k rozvoju svojej profesie.

 


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Február 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28