Top cukrár 2014
Dňa 2.12.2014 sa konala v hoteli Hotel Holiday Inn, celoslovenská súťaž TOP cukrár 2014, 3.ročník. Organizátorom bol Klub cukrárov SZKC a súťaž prebiehala spolu s gastronomickým podujatím „ Gastronomická jeseň“ organizovaným Žilinským klubom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Súťažilo sa v kategóriách cukrár senior a cukrár junior podľa výberu z nasledujúcich súťažných možností:
C/1 – 3 individuálne tanierové dezerty 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie)
C/2 – 1 misa pre 5 osôb – 4druhy so sladkým pečivom, čokoládové, petit fours alebo friandises (6-14g/ ks) – po 1ks z každého druhu na degustáciu alebo - 1 misa pre 5 osôb – 4 druhy rautových dezertov ( 15 – 20g/ks ) – po 1 ks z každého druhu na degustáciu
C/3 – cukrárska artistika – karamel, čokoláda, marcipán, medovník, cukor, 1 výstavný kus ( min.výška 30cm a viac )
C/ 4 - 2 slávnostné torty s voľným výberom témy ( veľkosť 12 porcií ), z toho 1 torta s výrezom porcie určenej na degustáciu, torty musia byť zdobené ručne a celé z jedlého materiálu
Našu školu reprezentovali dve žiačky v kategórii cukrárska Artistika – práca z medovníka, kde získali 1. miesto a ocenenie absolútny víťaz kategórie Junior
Monika Budayová 3.D, Katarína Trníková 2.E
Ich súťažný výrobok niesol názov „ Vianočné medovníkové variácie“
Medníková kompozícia vytvorená tvarovaním medového cesta vykrajovaním, rezaním, ručným modelovaním. Zdobená bielkovou glazúrou. Na tmavšie okraje použitá jedlá potravinárska farba.
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová