Top cukrár 2014

   Dňa 2.12.2014 sa konala v hoteli Hotel Holiday Inn, celoslovenská súťaž TOP cukrár 2014, 3.ročník. Organizátorom bol Klub cukrárov SZKC a súťaž prebiehala spolu s gastronomickým podujatím „ Gastronomická jeseň“ organizovaným Žilinským klubom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Súťažilo sa v kategóriách cukrár senior a cukrár junior podľa výberu z nasledujúcich súťažných možností:

C/1 – 3 individuálne tanierové dezerty 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené (1 dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie)

C/2 – 1 misa pre 5 osôb – 4druhy so sladkým pečivom, čokoládové, petit fours alebo friandises (6-14g/ ks) – po 1ks z každého druhu na degustáciu alebo - 1 misa pre 5 osôb – 4 druhy rautových dezertov ( 15 – 20g/ks ) – po 1 ks z každého druhu na degustáciu

C/3 – cukrárska artistika – karamel, čokoláda, marcipán, medovník, cukor, 1 výstavný kus ( min.výška 30cm a viac )

C/ 4 - 2 slávnostné torty s voľným výberom témy ( veľkosť 12 porcií ), z toho 1 torta s výrezom porcie určenej na degustáciu, torty musia byť zdobené ručne a celé z jedlého materiálu

Našu školu reprezentovali dve žiačky v kategórii cukrárska Artistika – práca z medovníka, kde získali 1. miesto a ocenenie absolútny víťaz kategórie Junior

Monika Budayová 3.D, Katarína Trníková 2.E

Ich súťažný výrobok niesol názov „ Vianočné medovníkové variácie“

Medníková kompozícia vytvorená tvarovaním medového cesta vykrajovaním, rezaním, ručným modelovaním. Zdobená bielkovou glazúrou. Na tmavšie okraje použitá jedlá potravinárska farba.

Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31