Svetový deň zdravia
7. apríl - každoročne na tento deň pripadá Svetový deň zdravia, ktorý bol vyhlásený v roku 1950 Svetovou zdravotníckou organizáciou. Táto organizácia každoročne vyhlasuje tému, ktorej bude Svetový deň zdravia venovaný. Témou, ktorá sa každý rok mení, upozorňuje na určité aspekty zdravia, ktorým treba venovať nemalú pozornosť. Témou Svetového dňa zdravia pre rok 2016 je - diabetes.
Pri tejto príležitosti majsterky odborného výcviku PaedDr. Jana Mikulová, PaedDr. Renáta Tvarožková a Mgr. Lýdia Kavalíková so žiakmi odboru kuchár a čašník pripomenuli stravníkom školskej kuchyne tento deň prezentáciou ,,Zdravé maškrtenie“. Odbor kuchár pripravil sladkosti bez cukru, ktoré našiel stravník zabalené vo vkusnom vrecúšku na stole pri obede a mohol ich ochutnať. Záujem pútal i stôl so surovinami na prípravu takýchto maškŕt. Z profesionálneho hľadiska hlavne kuchári by mali dbať a upozorňovať stravníkov na potrebu obmedzovania cukru v stravovaní. Sú spôsoby nahradzovania cukru zdravšími prírodnými surovinami ako je stévia, ovocie, med, arašidová a sezamová pasta, javorový sirup, agáve, mrkva...
Majsterky pozvali i odborníka - p. Peter Plachý, ktorý sa zaoberá prevenciou a zdravým štýlom stravovania človeka, u ktorého mohli stravníci dostať nové informácie a poznatky k danej téme. Zo strany stravníkov bol taktiež záujem o meranie Indexu telesnej hmotnosti – BMI, ktorý im na požiadanie pre vlastnú informáciu odmeral.