Reštaurácia v Hoteli Študent Strednej odbornej školy obchodu a služieb opäť ožíva
Žiaci a majstri odborného výcviku Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov sa rozhodli, že zatraktívnia svoje pracovisko odborného výcviku pripravia a budú pripravovať pre návštevníkov milé prekvapenia.
V dňoch 17.4 – 20.4.2018 pripravili pre hosťov dni slovenskej kuchyne. Staré zabudnuté recepty našich materí oprášili, inovovali a spoločne pripravili ponuky vo forme menu za cenu len 4,90 €.
Mäsová kapustnica s klobásou
Fazuľová so širokými rezancami
Hubová polievka so sušenými slivkami
Slovenská zemiaková s hubami
Šošovicová pol. s údeným mäsom
Cesnačka so šunkou a syrom
Slepačí vývar s domácimi rezancami
Slovenský kotlíkový guláš s haluškami a hubami
Bryndzové halušky so slaninkou
Pečené marinované rebierka, štuchané zemiaky s pažítkou
Bryndzové pirohy s opečenou klobáskou
Pečené kačacie stehno ,červená kapusta, lokša
Zemiakové placky plnené čerstvou zeleninou
Zabíjačkový tanier
Pstruh po slovensky, varené zemiaky
Domáci chlieb, oškvarkové pagáčiky
Šúľance s makom, Lievance s tvarohom, Jablková štrúdľa
Pri tejto akcii sa realizovali nielen žiaci odboru kuchár, ale aj žiaci odboru čašník a pred zrakom hosťa prezentovali svoje kúzla povolania a ponúkali hosťom pokrmy, ktoré nezvyčajne dokončovali pred zrakom hosťa a to tak, že za pomoci alkoholu flambovali, pekne upravili na tanieri a hostia si pochvaľovali výbornú pochúťku. Takéto služby sa rozhodli , že budú častejšie poskytovať pre svojich zákazníkov nielen náhodných, ale pripravia aj na objednávku pre rozličné posedenia a príležitosti.
Napísala: Ing. Hamšíková