Recepty trochu inak
Dňa 19.10.2022 na pracovisku praktického vyučovania v školskej jedálni Púchov žiaci III.AH s majsterkou OV PaedDr. Janou Mikulovou prezentovali výrobky – vlastné kalkulácie, ktoré pripravili na odbornom výcviku. Výrobky boli zamerané na zdravú výživu, pri ich príprave použili zeleninu, ovocie, bezlaktozové mlieko, kokosový olej, med, cottage cheese, orechy a sušené ovocie, namiesto korenín pridali bylinky. Nebáli sa využiť netradičné kombinácie surovín a chutí. Posúďte sami: Brokolicový šalát s čučoriedkami medom a makom, Cuketový tatarák, Karbonátky z červenej repy a ovsených vločiek, Domáce raw tyčinky zdobené sušenými kvetmi z lúčnej fialky, Kakaový dezert pečený v hrnčeku z fazuľovej múky či Chia-ovsený puding s marhuľovým pyré. O krásu stolovania sa postarali žiaci II.C odbor hostinský s pani majsterkou OV Bc. Alenou Bartalosovou, ktorí pripravili výsek slávnostného stolovania v krásnej farbe jesene s jesennými dekoráciami.