Praktické maturitné skúšky

V dňoch 12. a 13. mája 2016 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v študijnom odbore čašník, servírka a kuchár v hoteli Študent Považská Bystrica. Žiaci IV.B triedy prezentovali nadobudnuté odborné vedomosti a praktické zručnosti zamerané na prípravu slávnostnej recepcie formou predvedenia komplexnej úlohy.

Žiaci pripravili slávnostný banket na tému „Európske kuchyne“. Kuchári pripravili vlastné kalkulácie slávnostného menu. Hostia videli zručnosti čašníkov: prípravu miešaných nápojov, filetovanie, flambovanie, dochucovanie, miešanie šalátov a prípravu káv.

Žiaci prezentovali svoje vedomosti a praktické zručnosti na veľmi dobrej úrovni.

                                                                                                  Bc. Viera Filová                                                                                                                                           


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Február 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28