Praktické maturitné skúšky
V dňoch 12. a 13. mája 2016 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v študijnom odbore čašník, servírka a kuchár v hoteli Študent Považská Bystrica. Žiaci IV.B triedy prezentovali nadobudnuté odborné vedomosti a praktické zručnosti zamerané na prípravu slávnostnej recepcie formou predvedenia komplexnej úlohy.
Žiaci pripravili slávnostný banket na tému „Európske kuchyne“. Kuchári pripravili vlastné kalkulácie slávnostného menu. Hostia videli zručnosti čašníkov: prípravu miešaných nápojov, filetovanie, flambovanie, dochucovanie, miešanie šalátov a prípravu káv.
Žiaci prezentovali svoje vedomosti a praktické zručnosti na veľmi dobrej úrovni.
Bc. Viera Filová
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |