Praktické maturitné skúšky v odboroch čašník, servírka a kuchár
V dňoch 9. a 10. mája 2019 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v študijnom odbore čašník, servírka a kuchár. Úlohou maturantov bolo preukázať svoje odborné vedomosti a praktické zručnosti zamerané na prípravu slávnostnej recepcie formou komplexnej úlohy.
Žiaci pripravili slávnostnú hostinu pod názvom: Rodinná oslava. Kuchári pripravili rôzne dobroty na recepčný stôl a na grilovanie. Hostia mohli ochutnať mäsové aj syrové špeciality, rolády, plnené vajíčka a zeleninu, zeleninové šaláty, kokteily, ryby a krémy. Čašníci sa predviedli v príprave miešaných nápojov, flambovali ovocie a pripravovali kávu. Techniku obsluhy ukázali pri slávnostných tabuliach pod názvami: Svadobná hostina, Narodenie dieťaťa, Oslava osemnástych narodenín a Oslava päťdesiatky.
Nechýbala ani narodeninová torta a kultúrny program, ktorý si sami pripravili a moderovali.
Skúšobná maturitná komisia zhodnotila úroveň vedomostí a praktické zručnosti na veľmi dobrej úrovni.