Praktické maturitné skúšky čašník, servírka a kuchár
V dňoch 6. a 7. mája 2015 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v študijnom odbore čašník, servírka a kuchár v hoteli Študent Považská Bystrica. Žiaci IV.B triedy prezentovali nadobudnuté odborné vedomosti a praktické zručnosti zamerané na prípravu slávnostnej recepcie formou predvedenia komplexnej úlohy.
Žiaci pripravili slávnostnú recepciu pod názvom: „Stretnutie zmluvných partnerov školy“. Kuchári pripravili recepčný stôl, na ktorom boli kuracie galantíny, rolády, syrové špeciality, plnené vajíčka a zelenina, zeleninové šaláty, kokteily, pstruhy a krémy. Hostia videli zručnosti čašníkov: prípravu miešaných nápojov, lúpanie ovocia, bowle, filetovanie pstruha, flambovanie mäsa, grilovanie zeleniny, flambovanie palaciniek a prípravu káv.
Žiaci prezentovali svoje vedomosti a praktické zručnosti na veľmi dobrej úrovni.
Bc. Viera Filová