Poézia v Gastronómii 2020

V dňoch 23. -26.1. 2020 sa v priestoroch Bratislavskej Incheby konal XXVII. veľtrh gastronómie a cestovného ruchu pod názvom DANUBIUS  GASTRO. Okrem vystavovateľov v oblasti gastronómie a cestovného ruchu veľtrh ponúka mnoho sprievodných akcií, medzi ktoré tradične patria gastronomická súťaž  Poézia v gastronómii a Debic gastro CUP 2020.  Súťaže pre cukrárov organizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov pod záštitou Vojta Artza, prezidenta SZKC. Našu školu reprezentovali žiačky druhého a tretieho ročníka,  odbor cukrár v nasledovných súťažných kategóriách:

 Cukrár Junior C/2  - Petit fours - 1 misa pre 5 osôb – 4druhy so  sladkým pečivom (6-14g/ ks) – po 1ks z každého druhu na degustáciu:

-         Hruškovo limetkové želé, mering, vanilkový ganache, bielková ozdoba, cukrová hmota

-         Mandľový marcipán s brusnicami, malinový ganache , horká a biela čokoláda

-         Macarons s pomarančovým ganache, pomarančová sušienka, karamelová ozdoba, biela čokoláda

-         Mliečna a karamelová čokoláda, orechový ganache, lyofilizované ovocie, jedlé zlato, pistácie

súťažnú prácu pripravovali žiačky z II. B Annamária Kuchtová a  Karolína Šurabová, získali zlatú medailu a 1.miesto

 Cukrárska artistika junior – kompozícia 3D z medovníkového a perníkového cesta s kakaom,  zdobená bielkovou glazúrou viacerými technikami na tému Život v  lese pod názvom „ NOČNÍ  STRÁŽCOVIA  LESA“ ,  súťažnú prácu pripravila žiačka z II.B Lucia Kardošová   a získala  zlatú  medailu a 1. miesto v kategórii.

 Danubius GASTRO  DEBIC CUP 2020 – cukrár junior

Súťaž v príprave dezertov na živo sa zúčastnila  žiačka z III.B  Karin Juhaniaková, ktorá pripravovala dva  tanierové dezerty a získala bronzovú medailu.

Názov dezertu - Maracuja mouse s kokosovým korpusom, mandľami a lesklou glazúrou, karamelová guľka  s čokoládou, limetkový krém, ovocná salsa, kokosová omáčka, kakaový mering, čerstvé ovocie

 

Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová


Fotogaléria