Poézia v Gastronómii 2020
V dňoch 23. -26.1. 2020 sa v priestoroch Bratislavskej Incheby konal XXVII. veľtrh gastronómie a cestovného ruchu pod názvom DANUBIUS GASTRO. Okrem vystavovateľov v oblasti gastronómie a cestovného ruchu veľtrh ponúka mnoho sprievodných akcií, medzi ktoré tradične patria gastronomická súťaž Poézia v gastronómii a Debic gastro CUP 2020. Súťaže pre cukrárov organizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov pod záštitou Vojta Artza, prezidenta SZKC. Našu školu reprezentovali žiačky druhého a tretieho ročníka, odbor cukrár v nasledovných súťažných kategóriách:
Cukrár Junior C/2 - Petit fours - 1 misa pre 5 osôb – 4druhy so sladkým pečivom (6-14g/ ks) – po 1ks z každého druhu na degustáciu:
- Hruškovo limetkové želé, mering, vanilkový ganache, bielková ozdoba, cukrová hmota
- Mandľový marcipán s brusnicami, malinový ganache , horká a biela čokoláda
- Macarons s pomarančovým ganache, pomarančová sušienka, karamelová ozdoba, biela čokoláda
- Mliečna a karamelová čokoláda, orechový ganache, lyofilizované ovocie, jedlé zlato, pistácie
súťažnú prácu pripravovali žiačky z II. B Annamária Kuchtová a Karolína Šurabová, získali zlatú medailu a 1.miesto
Cukrárska artistika junior – kompozícia 3D z medovníkového a perníkového cesta s kakaom, zdobená bielkovou glazúrou viacerými technikami na tému Život v lese pod názvom „ NOČNÍ STRÁŽCOVIA LESA“ , súťažnú prácu pripravila žiačka z II.B Lucia Kardošová a získala zlatú medailu a 1. miesto v kategórii.
Danubius GASTRO DEBIC CUP 2020 – cukrár junior
Súťaž v príprave dezertov na živo sa zúčastnila žiačka z III.B Karin Juhaniaková, ktorá pripravovala dva tanierové dezerty a získala bronzovú medailu.
Názov dezertu - Maracuja mouse s kokosovým korpusom, mandľami a lesklou glazúrou, karamelová guľka s čokoládou, limetkový krém, ovocná salsa, kokosová omáčka, kakaový mering, čerstvé ovocie
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová