Odborný výcvik III.C v cukrárni Akadémia
Žiaci III.C v odbore čašník servírka ako žiaci končiaceho ročníka začali s prezenčnou formou vyučovania už v mesiaci február na odbornom výcviku v školskom pracovisku cukráreň Akadémia. Čo robili počas 3 mesiacov, v akých zručnostiach sa zdokonaľovali, nám zdokumentovala ich pani majsterka OV Bc. Anna Ciesarová nasledovne:
FEBRUÁR - Žiaci III.C v odbore čašník servírka v mesiaci február na odbornom výcviku v školskom pracovisku cukráreň Akadémia mali možnosť upevňovať si svoje odborné zručnosti z vyššej formy zložitej obsluhy. Precvičovali si lúpanie a podanie ovocia, flambovanie palaciniek, filetovanie a servírovanie pstruha.
MAREC - Žiaci III.C v odbore čašník servírka počas praktického prezenčného vyučovania v mesiaci marec na školskom pracovisku cukráreň Akadémia pokračovali v precvičovaní svojich odborných zručností z vyššej formy zložitej obsluhy a slávnostného stolovania. Pripravovali flambované ovocie, predkrmové koktaily, miešané predkrmové šaláty a nacvičovali dekantovanie vína. Na pracovisku si precvičovali servis podania jedál rautovou formou obsluhy.
APRÍL - Žiaci III.C v odbore čašník servírka v mesiaci apríl pokračovali v praktickom prezenčnom vyučovaní na školskom pracovisku cukráreň Akadémia. Precvičovali si odborné zručnosti z vyššej formy zložitej obsluhy a slávnostného stolovania . Okrem teoretických vedomosti z oblasti techniky obsluhy pri mimoriadnych príležitostiach zopakovali si tranšírovanie a následné servírovanie kurčaťa. Žiaci si pripravili ponuku jedál, nápojov a odprezentovali dva druhy slávnostného stolovania pri mimoriadnych príležitostiach. Zamerali sa aj na precvičovanie netradičného uloženia obrúskov na ponukový stôl.
Veríme, že svoje znalosti a zručnosti, ktoré získali na našej škole, využijú a ocenia vo svojom profesionálnom živote. Želáme im veľa šťastia!
Majsterka OV Bc. Anna Ciesarová