Medzinárodný deň čokolády – trinásty deň v septembri
Pri príležitosti Medzinárodného dňa čokolády, ktorý pripadá na 13.9. sa uskutočnil tematický deň na prezentáciu tejto sladkej pochúťky v školskej jedálni.
Čokoládu využívajú kuchári pri príprave múčnych jedál a múčnikov, no pripravujú z nej i chutné polievky, plnky či hlavné jedlá. Je vyhľadávaná nielen medzi deťmi, ale aj dospelými. Žiaci odboru kuchár, trieda II. B s MOV Mikulovou v školskej jedálni pripravili milú výstavku výrobkov z čokolády a na ochutnávku pripravili ovocie /jahody, hrozno, mandarínky, banány, slivky/ máčané v čokoláde.
Konzumovať čokoládu s mierou je zdravé, odbúrava stres a podporuje dobrú náladu. Ak sa však konzumuje nadmerne človek sa stáva ,,čokoholikom“ a priberá na váhe – pamätajte na to!