Krst knihy „Od frištiku k večeri“

   Pred piatimi rokmi som dostala nápad, zozbierať staré recepty a zostaviť regionálnu kuchárku pre TSK Trenčín. Na výstavách zameraných na cestovný ruch som videla, že všetky kraje sa prezentujú svojimi miestnymi gastronomickými špecialitami a tak som začala zabudnuté recepty, ktoré pripravovali naše prastaré matere, zbierať.

   So súhlasom riaditeľa školy, Mgr. Ivana Kasára, som oslovila zriaďovateľa TSK Trenčín, ktorý túto myšlienku odobril a podporil vydanie regionálnej kuchárky pod názvom „Od frištiku k večeri“. Krst knihy sa konal dňa 15.05.2015 na 4. ročníku výstavy Region Tour Expo v Trenčíne.

   Jedlá sa pripravovali na SOŠ obchodu a služieb Púchov v spolupráci s majsterkou odborného výcviku Mgr. Janou Mikulovou a žiakmi našej školy.

   Vďaka podpore všetkých zúčastnených môže široká verejnosť vyskúšať „chute starých čias“.

Ing. Mária Pažítková

http://www.tsk.sk/hlavna-stranka/trenciansky-samospravny-kraj/tlacove-spravy/2015/na-4.-rocnik-vystavy-region-tour-expo-v-trencine-prisla-trencianska-zupa-s-novym-vystavnym-stankom-a-regionalnou-kucharkou-od-fristiku-k-veceri.html?page_id=235056


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31