Košický kuchár a V. Jarná gastronomická výstava
Košický klub SZKC, Košický samosprávny kraj, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice organizovali dňa 24.4.2018 súťaž Košický kuchár 2018 a V. Jarnú gastronomickú výstavu jedál a cukrárskych. Súťaž bola vyhlásená v nasledovných kategóriách a disciplínach
Súťažné kategórie:
I. kategória: Kuchár senior – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení
II. kategória: Kuchár junior – žiaci stredných odborných škôl a mladí kuchári do 21 rokov
III. kategória: Kuchár pre školské zariadenia a vývarovne – profesionálni kuchári ŠJ, DM, ŠD a J, veľkých závodných vývarovní
Súťažné disciplíny:
A – Teplá kuchyňa – varenie naživo
B – Studená kuchyňa
C – Torty, zákusky a reštauračné dezerty
Našu školu reprezentovali dve žiačky z I.B Veronika Fuková a Karin Juhaniaková v súťažnej kategórii cukrár junior. Pripravovali reštauračné dezerty na súťažnú tému „ Sladké posolstvo Jari“. Ich súťažnou úlohou bolo pripraviť 2 reštauračné dezerty teplé alebo studené , stručný popis exponátu musí a jeden ukážkový tanier na degustáciu pre porotu. Žiačky si vybrali pestré, veľmi atraktívne dezerty, zloženie a správne uloženie na tanier pripravovali pod odborným dozorom MOV Mgr. Jozefíny Zaukolcovej. Ich súťažné práce získali zlatú medailu, veľkú pochvalu a titul absolútneho víťaza v kategórii.