Košický kuchár a V. Jarná gastronomická výstava

Košický klub SZKC, Košický samosprávny kraj, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice organizovali dňa 24.4.2018 súťaž Košický kuchár 2018 a V. Jarnú gastronomickú výstavu jedál a cukrárskych. Súťaž bola vyhlásená v nasledovných kategóriách a disciplínach

Súťažné kategórie:

I. kategória: Kuchár senior – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení

II. kategória: Kuchár junior – žiaci stredných odborných škôl a mladí kuchári do 21 rokov

III. kategória: Kuchár pre školské zariadenia a vývarovne – profesionálni kuchári ŠJ, DM, ŠD a J, veľkých závodných vývarovní

 

Súťažné disciplíny:

A – Teplá kuchyňa – varenie naživo

B – Studená kuchyňa

C – Torty, zákusky a reštauračné dezerty

Našu školu reprezentovali dve žiačky z I.B  Veronika Fuková a Karin Juhaniaková v súťažnej kategórii cukrár junior. Pripravovali reštauračné dezerty  na súťažnú tému „ Sladké posolstvo Jari“. Ich súťažnou úlohou bolo pripraviť 2 reštauračné dezerty teplé alebo studené ,  stručný popis exponátu musí a jeden ukážkový tanier na degustáciu pre porotu. Žiačky si vybrali pestré, veľmi atraktívne dezerty, zloženie a správne uloženie na tanier pripravovali pod odborným dozorom MOV Mgr. Jozefíny Zaukolcovej. Ich súťažné práce získali zlatú medailu, veľkú pochvalu a titul absolútneho víťaza v kategórii.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2037 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31