IKA – Erfurt 2016 – Nemecko
V dňoch 22. – 25. 10. 2016 sa v Erfurte v rámci Medzinárodného veľtrhu gastronómie INOGA konala aj svetová gastronomická súťaž – Olympiáda kuchárov a cukrárov – IKA 2016. Prezentáciu slovenskej národnej gastronómie na tomto podujatí zabezpečoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Už po piaty krát sa zišlo. viac ako 2000 kuchárov a cukrárov z 59 krajín sveta Súťažiaci sa zišli, aby si zmerali svoju zručnosť, prezentovali svoje diela, a zároveň sa inšpirovali nápadmi svojich zahraničných kolegov. Jedno z najvýznamnejších gastronomických podujatí pre profesionálov i laickú verejnosť bolo miestom stretnutia naozaj špičkovej gastronómie, špičkových výrobkov, surovín, technológií i zariadení orientovaných do potravinárskej a gastronomickej oblasti. Boli to štyri dni „ varenia bez hraníc“, trendov, taktiky, kombinácií, napätia až do konca a radosti z víťazstiev. Aj Slovensko malo svoje zastúpenie - Tím kuchárov a cukrárov Slovakia, ktorého členkou bola aj majsterka OV pre odbor cukrár Mgr. Jozefína Zaukolcová.
Hodnotilo sa podľa prísnych kritérií WACS. Oku skúsených certifikovaných hodnotiteľov WACS z rôznych členských krajín WACS neušiel žiadny detail a prácu Slovenského Tímu ocenili bronzovou medailou. Mgr. Jozefína Zaukolcová