Gastronomická súťaž vo Vysokých Tatrách
Dňa 3.5.2017 sa konala vo Vysokých Tatrách - Nový Smokovec Hotel Atrium*** XXVI. Jarná gastronomická výstava jedál a cukrárskych výrobkov a súťaž Tatranský kuchár 2017. Súťaž organizoval Tatranský klub SZKC. Našu školu reprezentovali tri žiačky odboru cukrár III.D Zuzana Kurincová, Alena Pažitná pripravili súťažnú petit four pre 5 osôb, 4 - 6 druhov 14g spolu 20 ks, získali zlatú medailu a 1. miesto kategória cukrár, I. D Kornélia Tichá a Terézia Kuviková pripravili slávnostnú tortu pod názvom 4 ročné obdobia zhotovenú z jedlých materiálov, získali tiež zlatú medailu a umiestnili sa na 3.mieste.
Hodnotilo sa nasledovné :
- Sezónnosť použitých surovín
- Kombinácia surovín
- Kombinácia tepelných úprav
- Rôznorodosť tvarov výrobkov
- Váha a veľkosť výrobkov zodpovedajúca súťažnému zadaniu
- Nápad, kreativita a ukladanie výrobkov
- Kombinácia a prirodzenosť farieb
- Použitie a možnosť realizácie v praxi
- Kompletnosť súťažného zadania
- Celkový dojem
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová