Gastro cup Junior 2014 - HA
V posledných októbrových dňoch vyvrcholilo úsilie študentov odboru hotelová akadémia prejaviť svoje zručnosti v školskom kole súťaže Gastro Junior cup 2014, v ktorom súťažnými úlohami bola príprava slávnostnej tabule s témou regionálny folklór, príprava miešaného nápoja k teplému predjedlu, príprava kávy, flambovaný ananás a to všetko so zameraním na zručnosti čašnícke, barmanské či baristické. Kuchárske zručnosti žiaci uplatňovali pri príprave prepelice s využitím regionálnych surovín. Pedagogický tím tvorili učitelia odborných predmetov Ing. Zboranová, Ing. Vaštíková, Ing. Urbanová, Ing. Šajtlavová, Ing. Pažítková, Ing. Marian Šuba, ktorému sa "ušla" tiež úloha koordinátora súťaže.
Po zvážení všetkých okolností a plnenia súťažných úloh v školskom kole postupujú do ďalšieho kola, ktoré sa bude konať v HA Piešťany, študenti III. AH a IV. AH - Simona Piešová v odbore čašník a Lukáš Juhaniak v odbore kuchár, ktorým srdečne blahoželáme. Na priložených fotografiách si môžete prezrieť víťazné práce z jednotlivých častí, súťaže - Slávnostná tabuľa Ing. Šajtlavovej na tému regionálny folklór, Plnená prepelica v oravskom kabátiku... od Ing. Šajtlavovej, Plnená prepelica s pikantnou omáčkou od Ing. Šubu, Miešaný nápoj Čertov od Ing. Urbanovej, Flambovaný ananás od Ing. Vaštíkovej a na záver "virtuálnej" ochutnávky je to Presso s vanilkou od Ing. Pažítkovej.
Autorom víťazných prác a študentom blahoželáme!