Exkurzia odboru cukrár kuchár v Košiciach
Košice patria medzi najväčšie ale aj najkrajšie mestá na Slovensku. Spolu so žiačkami III.B odbor cukrár kuchár sme návštevu metropoly spojili aj s odborným vzdelávaním. Šéfkuchár reštaurácie ZORE Jozef Hromják si pre nás pripravil odbornú ukážku na tému ryby. Cestou do reštaurácie sme navštívili známy gotický chrám Dóm Sv. Alžbety, prezreli sme si historické centrum a známu kaviareň Sláviu. Reštaurácia ZORE sa nachádza v blízkosti multifunkčnej haly STEEL ARÉNY, je to prvá autorská reštaurácia v Košiciach inšpirovaná domácou kuchyňou. Pripravuje originálne moderné jedlá ovplyvnené toskánskou, francúzskou a severskou kuchyňou. Študentky mali možnosť vidieť prácu s rybami, filetovanie, tepelnú úpravu a typy na servírovanie. Pripravované jedlá aj ochutnali. Ďakujeme šéfkuchárovi z reštaurácie Zore Jožkovi za jeho čas, odbornú prezentáciu a nové inšpirácie.
MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová