Banskobystrický Gastro Cup 2018
V dňoch 13.4.2018 sa konala v Banskej Bystrici súťaž pod názvom Banskobystrický Cup 2018 – 4. ročník. Súťaž bola určená pre žiakov odboru kuchár a cukrár. Našu školu reprezentovala v odbore cukrár žiačka nadstavbového štúdia I.SB Alena Pažitná v kategórii CUKRÁR – Junior ,
ktorá je aj členkou juniorského národného tímu SZKC.
Súťažnou prácou - tanierové dezerty modernými technologickými postupmi
získala zlatú medailu a1.miesto.
Hodnotiaciu komisiu oslovila troma individuálnymi taniermi - dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené
Mandľovo pistáciový korpus s lieskovými orechmi, nugátový mouse, jablkový kompót s mliečnou čokoládou, mandľové macarons s horkým ganache, gaštanový krém, jablkový chips vanilková a čokoládová omáčka
Piškótový korpus s prírodnými farbami, limetkový mouse, smotanový krém s lesnou zmesou,snehové pečivo, želé s malinami, jogurtová pena, špongia, bobuľové ovocie, izomalt
Marhuľový plát, pomarančový mouse, pena z tropického ovocia a mliečnej čokolády, pečený koláčik s citrónom, biely čokoládový ganache s kandizovaným ovocím, maslové sušienky. Mliečna glazúra, citrónová omáčka, karamelová čokoláda, jahody, physalis, limetka
Žiačku pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová