Banskobystrický Gastro Cup 2016
V dňoch 18. a 19.3.2016 sa konala v Banskej Bystrici súťaž pod názvom Banskobystrický Cup 2016 – 2. ročník. Súťaž bola určená pre žiakov odboru kuchár a cukrár.
Našu školu reprezentovali v odbore cukrár dve žiačky druhého ročníka 2. D Gabriela Miškechová, Alena Pažitná.
Pripravovali misu so sladkým pečivom pre 6 osôb / 4 druhy s jedlou dekoráciou s voľným výberom témy pod názvom „Vítanie jari“ . súťažná práca bola pripravená z belgickej čokolády spracovanej modernými technologickými postupmi. Prifarbovaná kakaovým maslom a špeciálnymi jedlými farbami s jarnou témou – veselé trilkovanie vtáčikov Ota, Helgy a Elvíry . Druhou časťou súťažnej práce boli malé 6 – 14 g Petit fours, 4 druhy. Za svoju prácu získali zlatú medailu, žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová.
Dňa 18.03.2016 MOV Bc.Oľga Barcíková sa zúčastnila so žiačkou III.D triedy Máriou Čukanovou súťaže „Banskobystrický Gastro Cup 2016“ v kategórií kuchár junior varenie naživo. Príprava 2 porcií moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Hlavná surovina Pstruh lososovitý.
Súťaž sa konala v hoteli LUX v Banskej Bystrici v spolupráci s Banskobystrickým klubom SZKC.
Žiačka, aj napriek veľkej konkurencií (20 súťažiacich) a malými skúsenostiam sa umiestnila na 3.mieste, teda priniesli sme bronz. Úspešne sme reprezentovali našu školu.